keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Pirun herkulliset red velvet-muffinssit


Red velvet-kakku on mietityttänyt minua jo pitkään. Mille maistuu kirkkaanpunainen kakku? Vai maistuuko se ylipäätään miltään? Suunnittelin kauan aikaa tekeväni kokonaisen kakun ja syöväni se ihan itse. Varsinkin tuo linkin kakku näyttää niin houkuttelevalta, että onnistuin kehittämään itselleni himon tätä kakkua kohtaan - vaikken koskaan ollutkaan sitä maistanut! :D

Veikeät piru- ja kurpitsakoristeet sopivat Halloweenjuhlien tarjoilupöytään kuin nappi otsaan. Aion vielä ennen joulua tehdä tästä samasta taikinasta kokonaisen kakun, koristeluideatkin on jo mielessä..

Miltä tämä sitten maistuu? Taikinassa makua antaa kaakaojauhe ja vanilja. Siltikään tämä ei mielestäni maistu suoranaisesti suklaalle, vaan .. punaiselle ;) Resepti on ehdottomasti kokeilun arvoinen!

Red Velvet-muffinssit (15kpl)
  • 3dl vehnäjauhoja
  • 0,5dl kaakaojauhetta (leivontaan tarkoitettua)
  • 0,5tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 225g leivontamargariinia
  • 2,4dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1dl kermaviiliä (eli puolet 200g:n purkista)
  • 0,5dl maitoa
  • 2tl vaniljauutetta
  • 14g Wiltonin pastaväriä (Joulunpunainen) (noin puolet purkista)
 Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen. Sekoita jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola kulhossa keskenään.


Vatkaa sokeri ja pehmeä margariini isossa kulhossa sähkövatkaimella kuohkeaksi, vaaleaksi seokseksi. Sekoita munat joukkoon yksi kerrallaan. Sekoita mukaan kermaviili, maito, vanilja ja pastaväri. Sekoita seokseen jauhoseos matalalla vatkausteholla. Älä vatkaa liikaa! Kaavi taikina tyllattomaan pursotuspussiin ja pursota muffinssipellille laitettuihin muffinssivuokiin taikinaa (2/3 täynnä). Pursotuspussilla on helppo annostella taikinaa siististi. Näissä muffinsseissa käytin Värikkäiden muffinssivuokien oransseja ja pinkkejä vuokia, ne sopivat värimaailmaltaan täydellisesti Red Velvet-teemaan :)

Paista uunissa kiertoilmalla n. 25min. Tarkkaile muffinssien kypsyyttä kakkutesterillä!

Vaniljakuorrutus
100g leivontamargariinia
200g tuorejuustoa
1pkt tomusokeria
2tl vaniljauutetta

Sekoita kaikki paitsi tomusokeri keskenään. Lisää tomusokeri lopuksi pienissä erissä, jotta se ei pöllyä. Kaavi kuorrute pursotuspussiin (tyllana kierretylla) ja pursota täysin jäähtyneiden muffinssien päälle ruusukkeet.


Koristeet voit valmistaa päiviä etukäteen tai muffinssien paistoaikana. Kauli oranssia ja punaista sokerimassaa levyksi ja ota Halloweenin kuviomuoteilla kurpitsan ja pirun muotoisia laattoja. Laita leivinpaperin päälle kuivumaan. Maalaa mustalla pastavärillä silmät ja suu.

 Muffinssien alla Retro Spot-kakkupaperi.












Mille red velvet Sinun mielestäsi maistuu?

8 kommenttia:

  1. Hahaa! juuri tein tuon Red Velvet Caken, kun sitä olen monesti ihastellut Bakerellan sivuilla...
    Täällä vaan totetus on tapahtunut muutaman päivän aikasemmin kuin itselläni. Uskomatonta!
    Voisin vielä todeta, että punaiselta ja hyvältä maistuu. ;)

    VastaaPoista
  2. Hih, yllättävän usein sitä huomaa leiponeensa jotain tismalleen samaa toisen bloggaajan kanssa samoihin aikoihin :)

    VastaaPoista
  3. Onnistuneekohan gluteenittomista jauhoista vain suoraa korvaamalla saman määrän jauhoja?

    VastaaPoista
  4. Hei,

    En ole kokeillut tehdä gluteenittomina, mutta uskoisin, että mikäli jauhojen vaihto onnistuu muissakin resepteissä, se onnistuu tässäkin :)

    VastaaPoista
  5. hei! oasaatko sanoa mistä johtui, että minun kuorrutteeni oli aivan liian löysää eikä pysynyt ollenkaan noin kauniissa muodossa? lössähti muffinien päälle...

    VastaaPoista
  6. Hei,

    olihan margariini tarpeeksi kovaa? Sen ei tarvitse olla huoneenlämpöistä lämpimämpää, eikä missään nimessä sulaa. Tomusokeriakin kannattaa käyttää näillä mittasuhteilla reippaasti se yksi paketillinen. Kuorrutteen koostumukseen voi vaikuttaa myös laittamalla valmiin kuorrutteen jääkaappiin tunniksi ennen pursottamista.

    VastaaPoista
  7. Hei, säilyyköhän kuorrute seuraavaan päivään? Muffinsseja tulisi tarjoilla kahtena päivänä ja ajattelin pursottaa kuorrutteen muffinsseille ennen tarjolle laittamista. Vai onko järkevämpää tehdä kuorrutteet kummallekkin päivälle erikseen?
    Toinen kysymys. Vaniljauutetta en löytänyt tähän hätään mistään. Ajaisiko Dr Oetkerin vanilja-aromi asian, tai edes sinne päin?
    Kiitos vastauksesta :)

    VastaaPoista
  8. Hei,

    Kuorrutteen maku ei muutu, vaikka sitä pitäisi jääkaapissa parikin päivää. Tomusokeri ja margariini jähmettyvät kuitenkin sen verran, että kuorrutetta kannattaa pitää hetki huoneenlämmössä ja pyöräyttää käsivatkaimella tasaiseksi ennen pursotusta. Kuorrutetta ei kannata missään tapauksessa lämmittää esim. mikrossa, sillä se kuumenee helposti liikaa ja pursotettavuus katoaa. Voit siis tehdä tupla-annoksen kuorrrutetta ja säilyttää osan.

    Vanilja-aromi voi hyvinkin toimia, kannattaa lisätä sitä vähän kerrallaan ja kokeilla itse sopiva määrä, sillä aromien ja uutteiden vahvuus on yleensä eri. :)

    VastaaPoista



Kakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto